LŠ (žreb): Bajern - Juventus, Ibra ponovo na "Nou Kampu"

Svetski sport - Petak 15.03.2013 - 13:58

U četvrtfinalu Lige šampiona sastaće se Malaga i Dortmund, Real Madrid i Galatasaraj, Pari Sen Žermen će igrati sa Barselonom u borbi za polufinale, a Juventus čeka težak posao protiv Bajerna, odlučeno je u petak žrebom u Nionu.

Prvi mečevi su na programu 2. i 3. aprila, odnosno 9. i 10. aprila. Posle četvrtfinalnih mečeva 12. aprila će biti obavljen žreb za polufinalne duele Lige šampiona.

Dok Italijani, Španci, Francuzi, Nemci i Turci budu igrali u završnici Lige šampiona, Englezi će takmičenja pratiti iz fotelje, jer prvi put od 1995. godine nemaju svog predstavnika u četvrtfinalu.

Iako su Madriđani priželjkivali novi duel sa velikim rivalom iz Barselone sigurno najviše mogu da budu zadovoljni žrebom. Ukoliko i protiv Galatasaraja budu igrali kao minulih desetak dana, kao u mečevima sa Barselonom i Mančester junajtedom, ne bi trebalo da imaju problema. Takođe, biće to prilika za novi susret Didijea Drogbe i Žozea Murinja.

Meč za pamćenje će sigurno prirediti Juventus i Bajern, pa će “stara dama” imati priliku da se osveti Bavarcima za eliminaciju u grupi od pre nekoliko godina.

Zlatan Ibrahimović, prva zvezda Pari Sen Žermena, sigurno žali zbog odlaska Pepa Gvardiole sa "Nou Kampa". Imaće Šveđanin priliku da se ponovo sretne sa nekadašnjim saigračima. Katalonci su sigurno favoriti u ovom duelu, ali nema sumnje da će se Ibra svojski potruditi da zaustavi Mesija i društvo u pohodu ka peharu.

Žrebom može da bude zadovoljan i Dortmund našeg Nevena Subotića, koji će biti jedini srpski internacionalac u četvrtfinalu LŠ. Malaga prvi put u istoriji kluba igra u ovoj rundi takmičenja, ali ne kriju da su im ambicije porasle posle dosadašnjih uspeha. Mada, malo je verovatno da će uspeti da izađu na kraj sa "milionerima".

Liga šampiona, četvrtfinale

Malaga - Dortmund
Real Madrid - Galatasaraj
PSŽ - Barselona
Bajern - Juventus

 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: