Masa i Raikonen na vrhu u Bahreinu

Svetski sport - Petak 19.04.2013 - 17:03

Vozači Ferarija i Lotusa Felipe Masa i Kimi Raikonen bili su najbrži na prvim treninzima pred četvrtu trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Bahreina.

Masa i Raikonen na vrhu u Bahreinu Masa i Raikonen na vrhu u Bahreinu

Najbolje vreme dana postavio je Finac tokom popodneva, krugom na stazi "Sakir" od 1:34.154 minuta, kada je za samo 30 hiljaditinki nadmašio Marka Vebera u Red Bulu.

Treće vreme tada je imao aktuelni šampion Sebastijan Fetel, koji je bio desetinku iza Vebera.

Prve treninge u Bahreinu obeležilo je dosta akcije i male razlike između vozača. Tokom prepodneva devetorica vozača bila su unutar jedne sekunde, dok je na drugom treningu takav slučaj bio sa desetoricom.

Na prvom treningu, Masa je najbolji krug imao u vremenu od 1:34.487 minuta, sa samo 77 hiljaditinki prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Fernanda Alonsa. Treće vreme imao je Niko Rozberg u Mercedesu, koji je bio skoro jednu i po desetinku iza Mase.

Pored Alonsa i Rozberga, unutar pola sekunde u odnosu na Masu bili su i Fetel i Pol di Resta u bolidu Fors Indije. Iza su sledili vozač Meklarena Dženson Baton, Veber, drugi vozač Fors Indije Adrijan Zutil i Raikonen, čiji zaostatak je bio manji od sekunde u odnosu na Brazilca na čelu. Prvu desetoricu kompletirao je Roman Grožan u drugom Lotusu, dok je možda najveće iznenađenje to što je vozač Mercedesa Luis Hamilton na 13. mestu bio sekundi i tri desetinke zaostatka iza najbržeg.

Tokom popodneva, iza najbolje trojice našao se Alonso, ispre Di Reste, Mase, Grožana, Rozberga, Zutila i Hamiltona. Tada je bilo malih izletanja sa staze, ali bez većih posledica.

Poslednji trening vozi se u subotu od 10 časova,dok su kvalifikacije na stazi “Sakir” tri sata kasnije. Velika nagrada Bahreina startuje u 14 časova u nedelju.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: