NBA: Sreda odlučuje (VIDEO)

Svetski sport - Utorak 16.04.2013 - 09:32

Juta pobedila oslabljenu Minesotu i ostala u trci sa Los Anđeles Lejkersima za osmo mesto Zapadne konferencije. O poslednjem učesniku plej ofa odlučiće poslednje kolo ligaškog dela sezone.

Velika borba između Jute i L. A. Lejkersa dobiće epilog u noći između srede i četvrtka.

"Džezeri" će igrati protiv Memfisa u gostima, a Lejkersi će biti domaćin Hjustonu. Ako obe ekipe pobede u plej of će Lejkersi, koji imaju pobedu više. U slučaju da "jezerdžije" budu poražene, a Juta pobedi, dalje ide tim iz Solt lejk sitija, koji ima bolji međusobni skor ove sezone - 2:1.

Memfis i Hjuston su već obezbedili svoja mesta u doigravanju, ali će im ovi dueli biti važni za prednost domaćeg terena, pa je sigurno da neće izaći na parket bez ambicija.

"Sve se svelo na jednu utakmicu. Na jednu veliku utakmicu", konstatovao je centar Jute Al Džeferson, koji je sa 22 poena bio najbolji strelac duela u Minesoti.

"Jedino o čemu treba da brinemo jeste naš meč. Pokušaćemo da pobedimo, a ostalo ćemo prepustiti Lejkersima", dodao je.

Juta je u Minesoti slavila bez mnogo problema, 96:80, a za domaći tim nije igrao povređeni Nikola Peković. U njegovom odsustvu ulogu lidera imao je Derik Vilijams sa 18 poena i šest skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Po trenutnom stanju na tabeli, ukoliko bi sada počeo plej of, na Zapadu bi se sastali: Oklahoma - L. A. Lejkers, San Antonio - Hjuston, Denver - Golden Stejt, L. A. Klipers - Memfis, a na Istoku: Majami - Milvoki, Njujork - Boston, Indijana - Čikago, Bruklin - Atlanta.

Rezultati utakmica igranih u noći između ponedeljka i utorka:

Klivlend - Majami 95:96
Orlando - Čikago 84:102
Šarlot - Njujork 106:95
Detroit - Filadelfija 109:101
Bruklin - Vašington 106:101
Dalas - Memfis 97:103
Milvoki - Denver 111:112
Minesota - Juta 80:96
Oklahoma Siti - Sakramento 104:95
Feniks - Hjuston 119:112
Golden Stejt - San Antonio 116:106

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: