Nije Barsa samo Mesi

Svetski sport - Nedelja 07.04.2013 - 12:16

Katalonci u subotu uveče još jednom pokazali da mogu da budu ubedljivi i bez najboljeg igrača i strelca. Abidal: Osvojio sam Ligu šampiona.

Fudbaleri Barselone napravili su sjajnu uvertiru za sredu i revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Posle meča u Parizu rezultat je 2:2, a mnoge pristalice katalonskog kluba zabrinule su se zbog povrede Lionela Mesija u tom duelu.

Sesk Fabregas, Aleksis Sančez, Inijesta i ostali, u 30. kolu Primere pokazali su im da, bez obzira na izostanak Argentinca, mogu da budu i te kako ubedljivi.

Barsa je pobedila Majorku 5:0 i tako povećala niz na 14 utakmica bez poraza kada Mesi nije u timu (11 pobeda, tri remija). Poslednji put kada su Katalonci izgubili bez zvanično najboljeg fudbalera sveta bilo je 17. maja 2009, upravo od Majorke.

Ove godine dva puta su igrali bez omalenog napadača i oba puta pobedili 5:0! Pre Majorke, "razbili" su Kordobu u Kupu kralja.

I tada je dvostruki strelac bio Aleksis Sančez, ali je zvezda večeri, što se tiče učinka na terenu, u subotu bio Sesk Fabregas, koji je postigao svoj prvi het-trik u karijeri.

Barselona nije izgubila ni jednu od 22 utakmice u kojima je Fabregas bio strelac! Pobedili su 17 puta, a pet igrali nerešeno.

"Dobro se osećam na poziciji 'lažne devetke', ali je moje mesto u sredini. Pozicija napadača je rezervisana za najboljeg igrača na svetu i zato se uvek trudim da pružim maksimum kad sam na tom mestu. Uprkos tri gola koje sam postigao, imao sam i kompletnije utakmice od ove", smatra Fabregas.

Sjajna partija bivšeg kapitena Arsenala ostala je, ipak, u senci povratka Erika Abidala na teren.

Francuz je odigrao prvu utakmicu posle više od godinu dana i transplatacije jetre. Posle meča istakao je majicu sa porukom zahvalnosti rođaku koji mu je bio donator.

"Osvojio sam svoju Ligu šampiona! Pored porodice, fudbal je moj život i nisam želeo da se povučem, a da ne odigram još jednu utakmicu. U povratku na teren mnogo mi je pomogao Tito (trener Viljanova), koji je na promociji u klubu rekao 'Abi, tvoja borba je naša snaga'", prisetio se 33-godišnji defanzivac.

"Grešio sam prilikom nekih dodavanja, ali to je valjda normalno kada me nije bilo više od godinu dana. Drago mi je da nismo primili gol dok sam bio na terenu. Ako budem mogao, nastaviću da igram još jednu ili dve godine. Ako ne, mogu da me angažuju za klupsku televiziju", našalio se Francuz.

Posle jednog od dva pogotka koje je postigao, Aleksis Sančez je otrčao Abidalu u zagrljaj.

"Pre utakmice rekao sam mu da me ne zaboravi ako da gol. Predosetio sam da će pogoditi", objasnio je Abidal.

Utakmica sa Majorkom bila je odličan primer pobede života i sporta nad bolestima pošto se, pored Abidala, pred domaćim navijačima posle tri mesece i lečenja od raka grla ponovo pojavio trener Tito Viljanova.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: