Novi preokret Novaka za 1/4finale

Svetski sport - Četvrtak 18.04.2013 - 19:27

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Monte Karlu, pošto je pobedio Argentinca Huana Monaka sa 4:6, 6:2, 6:2.

Novak Đoković Novak Đoković

Novak ponovo nije blistao, tražio je i pomoć lekara između prvog i drugog seta, ali uspeo je da napravi još jedan preokret i da dođe do pobede za dva časa i četiri minuta igre. Đoković je imao 25 vinera i 45 neiznuđenih grešaka, a Monako je upisao 10 direktnih poena i 37 grešaka.

Za plasman u polufinale Đoković će igrati sa Jarkom Nieminenom, koji je u tri seta izbacio Huana Martina del Potra.

Vavrinka je izbacio Endija Marija, a takmičenje je ranije završio i Tomaš Berdih, dok su Conga i Nadal prošli.

Tekstualni prenos meča:

Na početku meča gledali smo duge razmene, u skladu sa očekivanjima, a poeni su se uglavnom završavali greškama.

Prvi do brejk šansi stiže Monako u trećem gemu (15:40), Novakovim greškama, ali je sa dva odlična udarca Đoković uspeo da ih anulira. Međutim, oscilacije su se nastavile i posle Novakove dve nove greške Monako dolazi do brejka – 2:1.

Argentinac nije igrao ništa posebno, i on je pravio greške, ali Đoković nikako nije uspevao u kontinuitetu da odigra agresivno i precizno. U četvrtom gemu imao je Novak vođstvo 15:30, ali je Monako preokrenuo i materijalizovao brejk.

Monako je čuvao brejk viška sve do osmog gema, a onda je Novak savršeno izgrađenim poenom došao do prve brejk prilike na meču. Argentinac je poklekao pod pritiskom, poslao je forhend daleko u aut za 4:4.

Očekivalo se da će Đoković tada zaigrati bolje, ali usledio je hladan tuš. Nekoliko dobrih udarac Monaka, uz veliki promašaj iz forhenda na brejk lopti, i Argetinac je došao u situaciju da servira za set.

Monako je stvorio dve vezane set lopte i iskoristio je drugu pošto je Novak nekontrolisano udario lopticu bekhendom i ona je završila daleko u autu – 6:4.

U pauzi između setova Novak se konsultovao sa lekarom, najverovatnije zbog nedostatka energije, mada se u jednom trenutku držao u za povređeni zglob.

Na početku drugog seta Novak je bez većih problema osvojio gem na svoj servis, a onda je napravio i brejk bez izgubljenog poena, uz nekoliko grešaka Monaka.

Iako je osvojio i sledeći gem i poveo sa 3:0, Đoković još nije igrao na prepoznatljivom nivou. To se dobro videlo u sledećih nekoliko minuta, pošto je Monako vratio brejk i smanjio na 3:2. Novak je igrao daleko od maksimuma, nije se dobro kretao, a i ’govor tela’ nije slutio na dobro.

Ipak, Đoković je bio borben i uporan i napravio je novi brejk iskoristivši prvu od dve brejk šanse volejom sa mnogo osećaja – 4:2. Zatim je srpski teniser bez izgubljenog poena poveo sa 5:2, da bi napravio još jedan brejk tako što je realizovao četvrtu set loptu za 6:2 i 1-1 u setovima.

Đoković je znatno bolje počeo odlučujući set i već u drugom gemu napravio je brejk iskoristivši drugu brejk šansu.

Bilo je očigledno da se Novak konsolidovao, više nije imao problema sa tajmingom i delovao je mnogo zadovoljnije na terenu. Zahvaljujući sjajnim riternima i odličnoj odbrani, Đoković je lepim drop šotom napravio još jedan brejk za 5:1.

Tada je došlo do malog opuštanja i Novak je bez osvojenog poena prepustio suparniku brejk za 5:2. Međutim, Đoković je već u narednom gemu to ispravio i napravio novi brejk za konačnih 4:6, 6:2, 6:2.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: