PL: Pobedili Arsenal i Vila

Svetski sport - Subota 06.04.2013 - 20:03

Fudbaleri Sautemptona pobedili su Reding u gostima sa 2:0 u prvom meču 32. kola engleske Premijer lige.

PL: Pobedili Arsenal i Vila PL: Pobedili Arsenal i Vila

U mečevima od 16 sati Arsenal je pobedio VBA u gostima sa 2:1, Aston Vila je bila bolja od Stouka 3:1, a Norič i Svonsi remizirali su 2:2.

Najzaslužniji za trijumf Sautemptona bio je Džej Rodriges. On je u 34. minutu postigao svoj treći gol u tri meča posle neobičnog duplog pasa sa Dejvisom, a konačni rezultat postavio je Lalana u 72. minutu posle asistencije Rodrigesa i očajne reakcije odbrane Redinga.

To je bio 50. gol Sautemptona u svim takmičenjima ove sezone, a 'sveci' su zabeležili tri uzastopna trijumfa u PL prvi put od decembra 2003. godine.

Arsenal je do vođstva protiv VBA došao u 20. minutu – Žervinjo je šutirao na gol, a Rosicki je pravovremeno poturio glavu i skrenuo loptu u mrežu. Činilo se da je meč rešen u 50. minutu, kada je Čeh postigao novi gol – Ramzi mu je dodao loptu, prvi udarac Rosickog odbranio je Foster, ali je on ponovo došao do lopte i ’punom’ je zakucao loptu u mrežu.

Činilo se da će ’tobdžije’ rutinski stići do pobede, ali u 70. minutu Mertezaker je dobio crveni karton i skrivio je penal nad Longom. Morison je sigurno izveo penal i smanjio na 2:1, a do kraja meča velike šanse propustili su Lukaku i Jakob.

Aston Vila primila je gol na 16. uzastopnoj utakmici, ali to njenim navijačima neće mnogo smetati jer je ostvarena osma ligaška pobeda. Agbonlahor je na stadionu Stouka doveo Vilu u vođstvo u devetom minutu posle duplog pasa sa Lotonom, ali je u 80. minutu Kajtli doneo izjednačenje domaćinu.

Ipak, u poslednja tri minuta gosti iz Birmingema dolaze do trijumfa – Loton je u 87. minutu postigao fantastičan gol nakon što je primio loptu na grudi i volejom je poslao loptu u rašlje, a tri minuta kasnije Benteke je dao dvoj deseti gol u poslednjih 12 utakmica.

Stouk je u 2013. godini do sada sakupio samo pet bodova, najmanje od svih u Premijeršipu.

Na meču Noriča i Svonsija Miču je doveo velšku ekipu u vođstvo, Norič je preokrenuo preko Roberta Snodgradsa i Majkla Tarnera, ali je Luk Mur izjednačio i postavio konačan rezultat.

Premijer liga, 32. kolo:
Subota:
Reding – Sautempton 0:2
Rodriges 34. Lalana 72
Norič – Svonsi 2:2
Snodgras 40, Tarner 60 - Miču 35, Mur 79
Stouk – Aston Vila 1:3
Kajtli 80 - Agbonlahor 9, Loton 87, Benteke 90
Vest Bromvič Albion – Arsenal 1:2
Morison 71 (pen) - Rosicki 20, 50

Nedelja:
14.30 Liverpul - Vest Hem
15.05 Totenhem - Everton
16.00 Njukasl - Fulam
16.00 Čelsi - Sanderlend
17.10 Kvins Park Rendžers - Vigan

Ponedeljak:
21.00 Mančester Junajted - Mančester Siti

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: