PRIMERA: Sesk igrao za Abidala

Svetski sport - Nedelja 07.04.2013 - 09:57

Bivši kapiten Arsenala prvi put u karijeri postigao het-trik i to u utakmici kada se posle više od godinu dana pauze na teren vratio Erik Abidal.

Dani Alveš više nije plav.

Prošli put kada je bek Barselone promenio imidž pobeđen je Rajo Valjekano 3:1. Ovaj put savladana je Majorka - 5:0. Fantastično veče Seska Fabregasa i Aleksisa Sančeza.

Sredinom marta se ofarbao u tu boju i novu frizuru promovisao na Kamp Nou u pobedi protiv Rajo Valjekana. Ove subote je izašao na teren sa starim imidžom, a Barsa je "oduvala" poslednjeplasiranu Majorku.

Mnogo zanimljivosti doneo je duel 30. kola između prvog i poslednjeg na tabeli.

Sesk Fabregas je prvi put u karijeri postigao het-trik i postao prvi Španac koji je to učinio za Barselonu u Primeri još od 2001. godine i Luisa Enrikea.

Raspoloženi vezista upisao je i jednu asistenciju, kada je sa polovine igrališta visokom loptom proigrao Aleksisa Sančeza i omogućio mu da postigne svoj drugi gol u meču.

Čileanac je prethodno zadužio bivšeg kapitena Arsenala, tako što ga je proigrao za dva gola. Kod trećeg je Fabregasu asistirao Andres Inijesta, kapiten u izostanku Pujola, Ćavija i Mesija. Inače, kada je Inijesta izašao u 50. minutu, traku je poneo golman Pinto.

Sva tri pogotka koje je postigao Fabregas produkt su Barsine "tika-taka" igre, dok je Sančez prvo ubacio jedan "odbitak", a potom realizovao pomenuto dugačko dodavanje.

Utakmica sa Majorkom predstavljala je i pobedu života nad bolestima. Posle tri meseca i lečenja od raka grla trener Tito Viljanova ponovo je sedeo na klupi Kamp Noua. Prethodno je, prošlog utorka vodio ekipu protiv Pari Sen Žermena u Parizu. Ovacije je dobio i Erik Abidal, koji se posle više od godinu dana vratio na teren! Francuz je u aprilu prošle godine imao transplataciju jetre i ova subota bila je posebno emotivna za njega. U igru je ušao u 70. minutu umesto Pikea.

Prethodnu utakmicu Abidal je odigrao u februaru 2012, protiv Atletiko Madrida. Od tada su prošla 402 dana!

Jedan od pogodaka koje je Sančez postigao bili su posvećeni upravo njemu, dok je Fabregas golove namenio ćerki koja bi uskoro trebalo da se rodi.

Barselona je pobedu obezbedila još u prvom poluvremenu, a konačan rezultat postavljen je već u 46. minutu.

Bila je ovo jedna od najubedljivijih pobeda Katalonaca ove sezone u Primeri. Istim rezultatom savladali su Rajo Valjekano, a protiv Hetafea je bilo 6:1.

Bila je ovo odlična uvertira za sredu i revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: