Ronaldo se vraća kući!

Svetski sport - Ponedeljak 04.03.2013 - 14:02

U Mančester dolaze Kristijano Ronaldo i Real Madrid, "đavoli" u prednosti. Borusija čuva gol u Dortmundu protiv Šahtjora.

Revaš utakmice osmine finala Lige šampiona otvoriće duel Mančester junajteda i Real Madrida. Za jednu od ove dve ekipe nema mesta u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Poraženi će u sredu uveče saopštiti da je sezona u Evropi bila neuspešna, jer eliminacija već na prvom stepeniku nokaut faze, za klubove koji uvek imaju najviše ciljeve, sigurno predstavlja neuspeh.

Pobednik će sa samopouzdanjem napunjenim do vrha krenuti po trofej.

Teže će biti Realu. Pored toga što gostuje, moraće da juri i gol, jer mu samo on donosi nadu za plasman u sledeće kolo. Prvi meč u Madridu završen je bez pobednika, ali je Junajted uspeo da postigne gol u gostima, koji mu je omogućio blagu prednost.

Na Old traford dolazi Kristijano Ronaldo.

Portugalac će protiv bivšeg i, prema sopstvenom priznanju, omiljenog kluba morati da odigra najbolju partiju ne bi li uspeo da Real odvede u naredno kolo. Ronaldo je za Mančester junajted nastupao šest godina.

"Verujem da ću se sjajno osećati kada istrčim na teren. Bilo bi fantastično i da postignem gol. Ne mogu da kažem da li bih onda proslavio gol, verovatno bi to bila neka spontana reakcija. Ipak, svakako bih želeo da se nađem u toj situaciji", rekao je Ronaldo po dolasku u Mančester.

Reprezentativac Portugalije dodao je da ne očekuje da mu navijači Junajteda na Old trafordu naprave neprijateljski doček.

"Posle toliko godina u dresu Junajteda, siguran sam da ću dobiti aplauze sa tribina. Sjajan period sam proveo u Mančesteru", završio je Ronaldo.

"Đavoli" su svesni da ih čeka paklen posao.

"U ovoj fazi takmičenja i na ovako visokom nivou mogu da odluče detalji. Pokušaćemo da nametnemo svoju igru i da postignemo što više golova. Ipak, ponekad je to nemoguće pogotovo u ovakvim duelima. Verujem da i Real razmišlja na sličan način", kazao je fudbaler sredine terena Junajteda Majkl Kerik.

Prethodni put dva trofejna kluba sastala su se u sezoni 2002/2003, a bolji je bio Real. U prvom meču u Madridu domaćin je slavio sa 3:1, dok je u revanšu trijumfovao engleski klub sa 4:3.

"Naš konačni cilj ove sezone je plasman u finale i odlazak na Vembli. Ipak, još ne gledamo tako daleko, svesni smo da nas sutra čeka izuzetno težak posao", dodao je Kerik.

U poslednjem prvenstvenom meču Junajted je na svom terenu "pregazio" Norič sa 4:0, dok je Real u najvećem španskom derbiju savladao Barselonu sa 2:1.

U drugoj utakmici osmine finala, Borusija iz Dortmunda će dočekati ukrajinski Šahtjor. Prvi meč u Donjecku završen je bez pobednika - 2:2.

"U Donjecku smo bili bolji, ali uprkos tome, nismo uspeli da pobedimo. Pred nama je težak posao, još ništa nismo uradili", rekao je trener Borusije Jirgen Klop.

U poslednjem prvenstvenom meču njegova ekipa je savladala Hanover sa 3:1, dok je Šahtjor kod kuće bio bolji od Volina sa 4:1. Obe sutrašnje utakmice počinju u 20.45.

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: