"Šumaher pravilo, ne izuzetak"

Svetski sport - Sreda 12.02.2014 - 13:00

Bivši medicinski delegat u Formuli 1 Geri Hartštajn rekao je da ako je istina da je Mihael Šumaher dobio upalu pluća to nije ništa čudno.

Mihael Šumaher Mihael Šumaher

-S obzirom na način na koji bakterije napadaju imuni sistem, do infekcije dolazi 72 do 96 sati posle intubacije. U tom kontekstu, upala pluća je pravilo, ne izuzetak- rekao je Hartštajn.

U utorak su se pojavile informacije da je sedmostruki svetski šampion, koji je od kraja decembra u komi, dobio je upalu pluća u bolnici.

Pre dve i po nedelje doktori su počeli da bude Nemca iz veštačke kome, ukinuti su mu sedativi, a još nije jasno koje su posledice upale pluća i da li se prestalo sa buđenjem zbog toga.

Zabine Kem, agent 45-godišnjeg Nemca, rekla je da ne želi da komentariše spekulacije.

-Međutim, sigurno će se u nekom trenutku isplatiti Mihaelovo odlično fizičko stanje pre povrede, kao i njegova pokretljivost- naglasio je Hartštajn.

Hartštajn je takođe istakao da je činjenica da je došlo do upale pluća ne otkriva nam da li je Šumaher počeo da diše sam ili ne.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: