Vratio se Rafa, otvoren put Mareju do broja 2

Svetski sport - Petak 15.03.2013 - 09:20

Mnogi su ga otpisali zbog duge pauze i problema sa kolenima. Mnogi su ga već arhivirali kao jednog od najboljih koji su se tenisom bavili dok nije došla nova generacija.

U četvrtfinalu Indijan Velsa im je svima poslao jasnu poruku: "Vratio sam se!". Rafael Nadal je deklasirao Rodžera Federera sa 6:4, 6:2 u velikom derbiju belog sporta i tako omogućio Endiju Mareju da Švajcarca pretekne na drugom mestu ATP liste, plasira li se škotski teniser u finale.

U meču koji je trajao 84 minuta Španac je pokazao da mu ne pada na pamet da se svrsta u otpisane. Godinu dana nakon poslednjeg duela sa Federerom, baš u Indijan Velsu i to u polufinalu, Rafa je po 19. put u karijeri savladao svog velikog rivala, a da mu pritom nije omogućio ni najmanju šansu da ostvari 11. pobedu u međusobnim duelima.

 Rodžer se držao do sedmog gema, spasavši usput jednu brejk loptu, ali od tog rezultata 4:3 Nadal je osvojio osam od narednih 11 gemova. Iskoristivši četvrtu set-loptu da povede sa 1:0, španski as je sa dva brejka i vođstvom od 3:0 otvorio drugu deonicu, pa je sve što je Federer uspeo da uradi do kraja bilo oduzimanje jednog Nadalovog servisa, nedovoljnog da se uzdrma razigrani Rafa.

 Nadal se brzo pribrao posle smanjenja vođstva na 3:1, nedugo zatim je napravio novi brejk, a potom se plasirao u polufinale u kome ga u subotu čeka Tomaš Berdih.

 Za 26-godišnjeg Rafu biće to peto polufinale u Indijan Velsu, u kome je trofeje podizao 2007. pobedom nad Novakom Đokovićem i 2009, trijumfom nad Endijem Marejem. Upravo će srpski i škotski teniser biti u centru pažnje u završnici jer će se Marej, ako u očekivanom polufinalnom okršaju uspe da pronađe način da savlada Đokovića, probiti na drugo mesto ATP liste.

Novak igra ovog petka u četvrtfinalu sa Žo-Vilfredom Congom (ne pre 19:30 po srednjeevropskom vremenu), a posle njih dvojice na teren, u svom četvrtfinalnom okršaju, izlaze Endi Marej i Huan Martin del Potro.

Blic

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: