Drugi REBALANS BUDŽETA do kraja meseca

Lokalne vesti - Petak 22.11.2019 - 11:41

U Gradskoj upravi uveliko se radi na drugom rebalansu budžeta grada Vranja za ovu godinu, potvrdio je Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije FOTO: D. Ristić/OK Radio Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Odeljenje za finansije i privredu Gradske uprave direktnim i indirektnim korisnicima budžeta grada uputilo je pre mesec dana poziv za dostavu predloga za pripremu Nacrta Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za 2019. godinu.
 
Na osnovu ovih predloga, Odeljenje za finansije radi na budžetskim izmenama i posao bi uskoro trebalo da bude gotov.
 
- Nakon što izmene aminuje Gradsko veće, odluka će biti prosleđena odbornicima gradske Skupštine na razmatranje i usvajanje.
 
Očekujem da se to dogodi na prvoj narednoj sednici koja bi trebalo da bude zakazana do kraja novembra - rekao je Tasić.
 
Dva su razloga za korekciju budžeta na kraju godine; prvi je povećanje plata u javnom sektoru počev od plate za novembar 2019. godine, a na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.   
 
Drugi razlog je korekcija finansijskih planova nekih javnih ustanova koje očekuju finansijski transfer iz republičke kase, a prema Tasićevim rečima, radi se konkretno o Istorijskom arhivu "31. januar" i Biblioteci "Bora Stanković".
 
Prvi rebalans gradskog budžeta izvršen je početkom leta i njime je smanjen budžetski deficit.
 
Prema tvrdnjama rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije, tekući i zvorni prihodi u gradskoj kasi su tokom ove godine povećani, a budžet je poslednja tri meseca u suficitu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: