GRADSKO VEĆE: Apoteka opet GLAVNI PROBLEM!

Lokalne vesti - Utorak 22.12.2015 - 09:30

Na 165. sednici Gradskog veća usvojeni su programi rada sa finansijskim planom za narednu godinu svih javnih preduzeća i ustanova, izuzev Apoteke Vranje.

GDE SU PARE: Apoteka Vranje FOTO: T. Stamenković GDE SU PARE: Apoteka Vranje FOTO: T. Stamenković

Po ko zna koji put, od ove ustanove traži se dopuna izveštaja.

Prema rečima člana Gradskog veća Branimira Stojanćića Apoteka je opterećena velikim dugovanjima iz prethodnog perioda, koja iznose gotovo 167 miliona, dok su potraživanja 107 miliona.

- Obzirom da Apoteka mora da primeni novi način poslovanja i raspored mreža apoteka formirana je radna grupa koja će ispitati način poslovanja, kao  i rentabilnost, i na osnovu sačinjenog izveštaja Gradsko veće će se o tome izjasniti na prvoj narednoj sednici - rekao je Stojančić.

Jedinstveni zaključci za sva preduzeća i ustanove je da moraju strogo da se pridržavaju Odluke o budžetu za narednu godinu, poštuju mere štednje koje je donela Vlada Srbije, kao i Odluku o utvrđivanju naknade za članove Upravnih i Nadzornih odbora.

Prema Stojančićevim rečima zaključeno je da se održi hitan sastanak rukovodstva grada sa načelnikom Pčinjskog upravnog okruga, a sve u cilju rešavanja problema neizmirivanja obaveza republičkih preduzeća prema Komradu i Vodovodu.

Govoreći o javnim ustanovama Stojančić je istakao da bi trebalo da počne dekontaminacija pozorišta, da je planirana sanacija krova u biblioteci, kao i rešavanje statusa zgrade Haremluka.

Na sednici Gradskog veća odobreno je deset  zahteva za dodelu sredstava za vantelesnu oplodnju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: