Lokalizovan požar kod Bujanovca

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.08.2012 - 09:30

Već treći dan gori veliki kompleks borove šume izmedju Bujanovačkog jezera i sela Bogdanovac, potvrdjeno je u regionalnom Štabu za borbu protiv elementarnih nepogoda.

Drakcča Stanjković, načelnik Štaba kaže da je reč o požaru koji je zahvatio kompleks od oko četiri kvadratna kilometra, odnosno oko 400 hektara borove šume, ali da je vatra apsolutno pod kontrolom vatrogasnih jedinica.

- Sve što smo uspeli jeste da požar držimo pod kontrolom. Dakle, isključili smo svaku mogućnost da se vatra proširi na druge teritorije ili da ugrozi živote stanovnika sela Bogdanovac - kaže Stanojković.

Načelnik štaba podseća da je u toj borovoj šumi veliki broj kasetnih bombi koje su zaostale iz vremena NATO bombardovanja, tako da bi eventualni pokušaj intervencije izložio životnoj opasnosti pripadnike vatrogasnih jedinica.

- Takodje je poznato da borovo drvo jako brzo gori, pa smo odlučili da sprečimo dalje širenje vatre na susedne parcele ili sela, što je u obom trenutku jedino ispravno rešenje - kaže načelnik Stanojković.

Borova šuma i područje zahvaćeno vatrom nalaze se na tri do pet kilometara jugoistočno od Bujanovca.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: