Skupština bira vranjske TUŽIOCE

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.12.2015 - 14:15

Na redovnom zasedanju Narodne skupštine Srbije koje je počelo u ponedeljak nove čelnike trebalo bi da dobije većina tužilaštva u Srbiji, između ostalih Više i Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju, koje se godinama nalaze u v.d. stanju.

Tužioci su godinaama u v.d. stanju FOTO OK RADIO Tužioci su godinaama u v.d. stanju FOTO OK RADIO

Državno veće tužilaca (DVT) nedavno je utvrdilo konačne lista kandidata za dva ovdašnja tužilaštva.

Na čelu liste za Više javno tužilaštvo nalazi se Danijela Trajković, vd. opštinskog tužioca u Vladičinom Hanu čija su stručnost i osposobljenost vrednovane sa maksimalnih 50 poena.

Isto toliko poena dobilo je još troje kandidata na spisku, kao drugi na listi zamenik višeg tužioca u Vranju Boban Jovanović, aktuelni vd. višeg tužioca Snežana Stamenković, te zamenik u istom tužilaštvu Slobodan Trajković, a jedino je kandidat Zoran Mitić, zamenik u OJT, dobio manje (30).

Trajkovićka među petoro kandidata ima najviše poena za „predstavljanje programa organizacije i unapređenje javnog tužilaštva“ (20), Jovanović je za ovu karakteristiku dobio 16,2, Stamenkovićka (16), Trajković 6, a Mitić svega 2 poena.
 
Kada je reč o Osnovnom tužilaštvu najozbiljniji kandidat prema rang listi DVT je aktuelni vd. osnovnog tužioca Milica Petković sa maksimalnih 50 poena za vrednovanje stručnosti i osposobljenosti i 18,6 za „predstavljanje programa organizacije i unapređenje javnog tužilaštva“.

Na listi slede Dragan Nikolić (50/14,6), Branislava Mihajlović (50/14), Zoran Mitić (30/15,2), Trajko Naumović (30/15,2) i Boban Nakić (30/12,8).

Poslanici Skupštine Srbije bi danas trebalo da usvoje predloge Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu koji je u petak razmatrao liste kandidata utvrđene od Vlade Srbije koja je svoju odluku donela na osnovu lista DVT.

Narodni poslanici treba da izaberu 19 od 26 viših javnih tužilaca u Srbiji i tridesetak osnovnih tužilaca, kao i tužioca za organizovani kriminal i ratne zločine.

Dejan Dimić 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: