Vozač kriv za pogibiju rudara?

Lokalne vesti - Utorak 15.10.2013 - 11:23

Vranje - Protiv vozača minibusa rudnika “Grot” Dobrosava Kostića podneta krivična prijava zbog udesa u nedelju kada se sa još 15 rudara survao niz liticu, nedaleko od rudokopa.

sa mesta nesrece sa mesta nesrece

Kako je saopšteno, Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju dostavljena je krivična prijava Policijske uprave protiv Kostića iz sela Ćukovac kod Vranja, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

 

- Krivičnom prijavom je predstavljeno da je osumnjičeni Kostić Dobrosav, zaposlen u rudniku Olova i cinka "Grot" u Krivoj Feji na poslovima i radnim zadacima vozača-mehaničara, 13. oktobra u 06.10 časova, u ataru sela Musulj, izazvao saobraćajnu nezgodu kada je upravljajući teretnim motornim vozilom marke "TAM-130 T 10" sleteo sa nekategorisanog puta u provaliju duboku oko 100 metra, usled čega se vozilo prevrnulo.

 

U vozilu je sa vozačem bilo 15 rudara od kojih su trojica Čeda Stojković, Dragan Marjanović, obojica iz Radovnice i Nenad Vasić iz Gnjilana, preminuli na licu mesta, dok je 12 rudara zadobilo lake i teške telesne povrede.

 

Osumnjičeni je takođe zadobio teške telesne povrede i trenutno se nalazi na odeljenju ortopedije Kliničkog centra Niš – saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva.

 

Kostiću je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: