Vranje: Provalija odnela tri života

Lokalne vesti - Nedelja 13.10.2013 - 23:00

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se u nedelju ujutru dogodila u selu Otavište, nedaleko od skijališta Besna Kobila kod Vranja, trojica rudara rudnika „Grot“ su poginula, a 12 ih je povređeno.

sa mesta nesrece sa mesta nesrece


Do nesreće je došlo u 6.10 h kada se u provaliju duboku više od 100 metara survao mini bus koji je rudare prevozio od rudokopa do upravne zgrade u Krivoj Feji.

 

Još uvek nema zvaničnih podataka kako je do nesreće došlo, ali se pretpostavlja da se vozač mini busa uspavao, jer je i on sa svim radnicima u vozilu izašao iz treće smene u rudniku.

 

- Poginuli su Čeda Stojković (54) i Dragan Marjanović (35) iz Radovnice kod Trgovišta i Nenad Vasić (49) iz Novog Brda na Kosovu.

 

Povređeni radnici su zbrinuti na vranjskom Urgentnom odeljenju, odakle su trojica prebačena na neurohirurgiju niškog Kliničkog centra, a ostali na odeljenje vranjske hirurgije.

 

Vozač mini busa je Dobrosav K. (53) iz okoline Vranja – kaže Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

 

Preživeli rudar Dragoljub Ristić kaže da je prizor nakon prevrtanja busa bio stravičan.

 

– Svi su vrištali pa i ja dok smo se tumbali. Nas nekoliko je ispalo iz vozila, a kako je do toga došlo sam Bog zna. U polusvesnom stanju pokušao sam da ustanem glava mi je bila krvava. Uspeo sam da hodam samo dvadeset metara, nakon čega sam pao, osećao sam stravično gušenje.

 

Čudo je kako sam uopšte preživeo, u šoku sam i ne mogu da verujem da su moje kolege nastradale – kaže Ristić.

 

Kolege rudari pričaju da se vozač pre polaska iz rudokopa žalio na pospanost jer je celu noć radio u rudniku.

 

Pričaju i da je od teretnog kamiona napravljen mini bus i da je vozilo možda bilo neispravno.

 

Kako kažu, među radnicima je to vozilo bilo poznato kao „Ko to tamo peva“. U spasavanju povređenih učestvovalo je jedno vozilo vranjske Hitne pomoći, tri privatna vozila i nekoliko sanitetskih kola rudnika „Grot“.

 

Iz uprave rudnika se još uvek niko nije zvanično obratio povodom ove nesreće.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: