Za ne daj bože: Čišćenje reka za odbranu od POPLAVA

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.02.2020 - 11:14

Na osnovu sprovedene javne nabavke i zaključenog okvirnog sporazuma u trajanju od godinu dana, Grad Vranje krenuo je sa preduzimanjem preventivnih mera i radova na rečnim vodotokovima u cilju zaštite od štetnog dejstva vode i sprečavanja nastanka eventualnih posledica.

Planira se izvođenje radova na još 15 lokacija FOTO: vranje.org.rs Planira se izvođenje radova na još 15 lokacija FOTO: vranje.org.rs
U toku su radovi na čišćenju Sobinskog potoka (1.200 m2) koji se uliva u Sobinsku reku, kao i regulisanju propusta u Gazda Mladenovoj ulici
 
Planira se izvođenje radova na još 15 lokacija na teritoriji grada Vranja, kako u gradskim tako i u seoskim naseljima
 
Vrednost planiranih radova je 2.072.500,00 dinara bez PDV-a, objavio je zvanični gradski sajt.
 
Neophodnost sprovođenja preventivnih mera za zaštitu od poplava ozbiljno je shvaćena nakon poplava koje su zadesile vodotokove u Vranju početkom avgusta 2018. godine.
 
Tada su, inače nevelike, Vranjska i Sobinska reka nabujale do nezapamćenog nivoa i načinile veliku štetu domaćinstvima koja se nalaze tik uz obale.
 
Kako je konstatovano, šteta bi bila znatno manja da su vodotokovi u gradu i neposrednoj okolini bili očišćeni.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: