Nakon praznika kreću prijave za PRINUDNU UPRAVU

U fokusu - Ponedeljak 30.04.2018 - 12:15

Prvih dana maja ističu svi rokovi za registraciju stambenih zajednica nakon čega će komunalni inspektori Gradske uprave u Vranju podnositi prijave nadležnom organu za uvođenje prinudne uprave.

Uvodi se prinudna uprava, a prete i velike novčane kazne FOTO: D. Ristić/OK Radio Uvodi se prinudna uprava, a prete i velike novčane kazne FOTO: D. Ristić/OK Radio
Iz Odeljenja za inspekcijske poslove u Vranju podsećaju da je upis u registar stambenih zajednica zakonska obaveza, za šta je predviđen rok do 12 .decembra 2017. godine.
 
U tom periodu su stambene zajednice bile u obavezi da organizuju upravljanje u svojim zgradama, izaberu upravnika ili profesionalnog upravnika i upišu se u registar.
 
- Nakon toga, stekli su se uslovi da se pristupi inspekcijskom nadzoru
 
Ukoliko nadzirani subjekat, odnosno stambena zajednica, ne postupi po nalogu rešenja inspektora i bez odlaganja, a najkasnije pet dana od isteka roka iz rešenja ne podnese prijavu za registraciju stambene zajednice, komunalni inspektor u skladu sa zakonom podnosi prijavu za uvođenje prinudne uprave organu jedinice lokalne samouprave ili gradske opštine – precizira načelnik inspekcijskih službi Boban Antanasijević.
 
Stanari onih zgrada koje još uvek nisu odabrale svog upravnika imaju tri raspoložive opcije; da odaberu nekog od stanara, da izaberu profesionalnog upravnika ili da im se dodeli prinudna uprava koju dodeljuje lokalna samouprava.
 
Prema zvaničnim podacima, na teritoriji grada Vranja postoji 210 stambenih zajednica.
 
Komunalna inspekcija grada Vranja je izvršila inspekcijski nadzor u skoro svim stambenim zajednicama u Vranju i Vranjskoj Banji, sačinila i dostavila zapisnike i rešenja za neregistrovane stambene zajednice u skladu sa zakonom. 
 
Na osnovu naloženih mera iz zapisnika ili rešenja komunalnih inspektora u Registar stambenih zajednica grada Vranja do sada je upisano 142 stambene zajednice i taj broj se svakodnevno uvećava.
 
Inače, Zakonom o stanovanju i održavanju stambenih zgrada propisana je kazna u iznosu od 50.000 do 2.000.000 dinara za stambenu zajednicu koja ne izvrši upis u registar stambenih zajednica, odnosno ne registruje upravnika stambene zajednice.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: