Jug nikad gori

Lokalni sport - Ponedeljak 28.04.2014 - 09:14

Vranje – Košarkaši Juga izgubili su, u poslednjem 26. kolu Prve regionalne lige grupa Istok, u Boljevcu od ekipe Rtnja sa 88:73, i zauzeli 12. mesto na tabeli što ih ostavlja i ove sezone u ligi.

KK Jug KK Jug

Vranjanci su meč izgubili u trećoj četvrtini kad je domaćin dodao gas i osigurao visoko vođstvo.
 
Jug je šampionat završio na 12. mestu sa 33 osvojenih bodova, sa sedam pobeda i 19 poraza.

Za košarkaše Juga, ovo je jedna od najneupešnijih sezona u istoriji kluba, gde su više puta priredili bruku ljubiteljima košarke u gradu, od rezultatske, pa do finansijske, organizacione i posebno ponašanja čelnika kluba i pojedinih košarkaša.

Novi član Druge muške lige je ekipa KK Zdravlje Leskovac zahvaljujući boljoj koš razlici od ekipe Niša.

U poslednjem kolu, ekipa Zrdavlje Leskovac pobedila je   ekipu Mladosti iz Zaječara, rezultatom 141:66, sa 75 koševa razlike,  ekipa Niša ekipu Jablanice, rezultatom 120:69, razlikom od 51 koš.

Ekipa Niša je imala pre poslednjeg kola prednost nad  Leskovčanima od 22 koševa razlike, ali su titulu izgubili za samo dva poena za koliko je na kraju Zdravlje bilo  uspešnije.

Treba napomenuti da je tokom prvenstva u većem delu ekipa Knjaževca bila prva na tabeli, ali odjednom kola su krenula nizbrdo, a Zdravlje Leskovac i Niš su počeli da igraju NBA košarku gde su protivnike pobeđivali u proseku sa oko 70 poena razlike.

Iz lige će najverovatnije ispasti samo ekipa Mladosti iz Zaječara, ali i to se trenutno ne zna, jer će njihov status zavisiti od broja klubova koji prelaze iz Druge regionalne lige Istok.

Konačna tabela: Zdravlje Leskovac 48, Niš 48, Knjaževac 47, Radnik 43, Prokuplje 41, Bor 39, Sokobanja 38, OKK Junior 37, Dimitrovgrad 36, Rtanj 36, Kuršumlija 35, Jug 33, Jablanica 32, Mladost 32.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: