Bez Tipsarevića u Belgiji

Nacionalni sport - Subota 26.01.2013 - 20:04

Standardni reprezentativac Srbije zbog povrede stopala otkazao učešće u prvom kolu Dejvis kupa, koji izabranici Bogdana Obradovića igraju početkom februara u Šarlroi.

Janko Tipsarević (foto:MN press) Janko Tipsarević (foto:MN press)

 

Janko Tipsarević neće moći da pomogne svojim saigračima na startu takmičenja u Svetskoj grupi Dejvis kupa ove sezone.
 
Deveti igrač sveta otkazao je nastup u Belgiji zbog povrede stopala koju je zadobio u četvrtom kolu Australian Opena, protiv Nikolasa Almagra. 
 
Odluku da se povuče sa meča protiv selekcije Belgije, Janko Tipsarević je svojim saigračima iz reprezentacije, kao i selektoru Bogdanu Obradoviću, saopštio nakon konsultacija sa lekarom i svojim stručnim timom.
 
"Veoma sam razočaran i tužan što sam po prvi put nakon četrnaest godina kontinuiranog igranja za Dejvis kup reprezentaciju Srbije prinuđen da se zbog povrede povučem iz tima sa kojim sam doživeo najlepše trenutke u karijeri. 
 
Do poslednjeg trenutka sam se nadao da će nešto da se promeni i da ću biti u stanju da i u meču protiv Belgijanaca dam sve od sebe i pružim svoj maksimum kao što sam to uvek radio za reprezentaciju Srbije", izjavio je Tipsarević.
 
"Teško mi je, ali šta da se radi, ovakve stvari se dešavaju i kad im se najmanje nadaš", istakao je drugi reket Srbije.
 
Tipsarević veruje da će Srbija, na duelu koji će se igrati od 1. do 3. februara u Šarlroi, trijumfovati i izboriti plasman u naredno kolo. 
 
"Srbija ima fenomenalan tim i u singlu i u dublu, imamo svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, koji je u sjajnoj formi, Viktora Troickog, koji je najbolje mečeve u karijeri odigrao upravo za reprezentaciju Srbije, i Nenada Zimonjića, jednog od najboljih dubl igrača na svetu i siguran sam da je Srbija i bez mene svakako favorit za prolazak u naredno kolo", rekao je Janko.
 
Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: