Bodiroga prvi čovek evropske košarke?

Nacionalni sport - Subota 26.01.2013 - 19:34

Dejan Bodiroga, naš proslavljeni reprezentativac i aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, biće novi predsednik FIBA Evrope!

Dejan Bodiroga (foto:blic) Dejan Bodiroga (foto:blic)

 

Kako „Blic“ saznaje, srpska kuća košarke dala je zeleno svetlo Bodirogi za ovu funkciju, na kojoj će zameniti Islanđanina Olafa Rafnsona, i to pre kraja njegovog mandata, koji ističe za godinu dana.
 
Legendarni kapiten plavih ispunjava sve uslove da obavlja ovu prestižnu ulogu pošto je kao igrač ostavio dubok trag u evropskoj košarci i bio proglašavan za najboljeg na kontinentu. Ostvario je brojne kontakte i prijateljstva sa klubovima i ljudima iz ovog sporta. 
Poslednje dve godine s uspehom je obavljao funkciju drugog čoveka srpske košarke, čime je zaslužio ulaznicu u FIBA.
 
- To je visoka funkcija koja donosi veliku odgovornost i koja traži objektivnost, mirnoću, rešavanje problema, a to su osnovni motivi za Bodirogu. Međutim, Dejan nema iskustvo, ali ovo za njega može biti ogroman izazov jer je FIBA Evrope trenutno u lošoj situaciji i sa brojnim problemima - kaže za “Blic” Bora Stanković, počasni generalni sekretar FIBA i predsednik KSS.
 
Iza Bodiroge, pored KSS, stali su i eminentni evropski klubovi, ali i veliki savezi (Španija, Grča, Italija, Rusija, Francuska…), gde se u nekima od ovih zemalja proslavio kao igrač.
 
Stanković podseća kako je Islanđanin izabran u Minhenu 2010.
 
- On je na čudan način došao na mesto predsednika pošto je iz nekošarkaške zemlje, iako je dugogodišnji sportski radnik na Islandu. Ovo je veliki i lep izazov za Bodirogu, ali i opasan. Koliko to može pomoći našoj košarci? Sve je relativno. 
 
Njemu će biti teže nego meni, druga su vremena, organizacija je sada podeljena i drugačije funkcioniše - dodao je Stanković.
Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: