Srpski teniseri spremni za meč protiv SAD-a

Nacionalni sport - Ponedeljak 04.02.2013 - 19:59

Troicki i Zimonjić ocenili da nije bitno što će sa Amerikancima igrati u Ajdahu u četvrtfinalu Dejvis kupa, već da je najvažnije taj meč dočekaju u najjačem sastavu.

 

Srpski teniseri saznali su posle žestoke borbe u Džeksonvilu da će u četvrtfinalu Dejvis kupa igrati protiv selekcije SAD.
 
Amerikanci su teškom mukom dobili Brazil (3:2), a zatim odredili da će Srbiju dočekati u Boisi, glavnom gradu Ajdaha.
 
"Nismo se nadali da ćemo igrati u gradu Boisi, u Ajdahu. Čuo sam za taj grad jer imaju koledž tim američkog fudbala, ali i dobar krompir... Nismo oduševljeni što ćemo ići tamo, malo je zabačen grad, daleko je, ali svejedno. Za nas je najvažnije da budemo svi na okupu", rekao je Viktor Troicki. 
 
Nenad Zimonjić, takođe, je rekao da malo toga zna o narednoj destinaciji u Dejvis kupu, ali i istakao da izbor grada domaćina nije mnogo važan.
 
"O tom gradu u Ajadahu malo toga znam. Ono što je sigurno je da ćemo tamo doći nekoliko dana ranije, pa ćemo imati vremena da se adaptiramo, a na nama je da budemo spremni i da ostanemo zdravi, kako bismo nastupili u najjačem sastavu", rekao je najiskusniji teniser Srbije. 
 
On je analizirao protivnika, ali i tim Srbije i istakao da su igrači oba tima od njihovog poslednjeg duela, u Beogradu, u prvom kolu 2010. godine, uglavnom napredovali na ATP listi.
 
"Napredovali su Amerikanci, ali i mi. Novak Đoković e najbolji na svetu, Janko Tipsarević je deveti igrač planete, a Viktor i ja smo u odnosu na prethodni duel sa Amerikancima u Beogradu pali na listi. Kod njih je Džon Izner skočio od tada, Sem Kveri se vratio posle povrede, i verujem da će ostati među 20 najboljih, možda im se i priključi i Mardi Fiš posle povrede. Kada je reč o dublu, imaju braću Brajan, koji su i dalje na prvom mestu svetske liste dublova... To će svakako biti težak meč, ali videćemo ko će biti u kakvoj formi tada, ko će nastupati u američkom timu, a nadam se da ćemo mi biti u najjačem sastavu", rekao je Ziki.
 
Četvrtfinalni duel Svetske grupe Dejvis kupa, između SAD i Srbije igraće se od 5. do 7. aprila.
Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: