UEFA u petak odlučuje o "slučaju Kruševac"

Nacionalni sport - Sreda 13.02.2013 - 14:15

Komisija za žalbe UEFA u petak će ponovo razmatrati incidente u Kruševcu posle meča mladih reprezentacija Srbije

 

Komisija za žalbe UEFA u petak će ponovo razmatrati incidente u Kruševcu posle meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske.
Fudbalska Srbija u petak će ponovo strepeti i osluškivati vesti iz Niona, gde će se opet razmatrati "slučaj Kruševac" i nemile scene po završetku utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske 16. oktobra prošle godine u baražu za odlazak na EP u Izraelu. 
 
Pomislili smo da je sve završeno tamo negde sredinom decembra kada je Disciplinska komisija UEFA odredila kazne za FSS i pojedine članove stručnog štaba i igrače mlade reprezentacije, kao i za nekolicinu engleskih fudbalera, ali, na žalost, nije. 
 
Disciplinac UEFA Žan Samjuel Leube je nakon prvobitne odluke uložio žalbu na istu i zatražio mnogo rigoroznije kazne za FSS. 
 
Prvobitna kazna glasila je ovako: 
 
Najteža kazna je da će mlada reprezentacija prvu sledeću utakmicu u kvalifikacijama za EP igrati pred praznim tribinama. Pojedini igrači su dobili suspenzije, ali ne više od četiri meča.
 
Najmanje bolna je novčana kazna - FSS je dužan da plati 80.000 evra. Što bi rekli, prava sitnica u odnosu na ono što smo mislili da će biti presuda!
 
Oštro su kažnjeni tadašnji članovi stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije - kondicioni trener Andreja Milutinović i pomoćni trener Predrag Katić.
 
Milutinoviću je izrečena kazna od od dve godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim da mu je druga godina kazne izrečena uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na ceo svet
 
Katić je izrečena kazna od dve godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim da mu je poslednjih šest meseci kazne izrečeno uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na ceo svet.
 
Što se tiče fudbalera, najveću sankciju dobio je Goran Čaušić koji neće moći da igra četiri meča pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju.
 
Ognjen Mudrinski - suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju;
 
Filip Malbašić - suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju;
 
Nikola Ninković - suspenzija na dve utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju;
 
Protiv Aleksandra Pantića je obustavljen postupak.
 
Kažnjena su i dvojica igrača Engleske. Stiven Kolker je kažnjen sa dve utakmice neigranja, a Tomas Ins sa jednom. Kolker će propustiti prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Izraelu 2013. godine (protiv Italije i Norveške).
 
Ali, disciplinski inspektor UEFA Leube potom je zatražio oštrije mere. On je zatražio da se mlada reprezentacija Srbije ISKLJUČI iz sledećeg kvalifikacionog ciklusa za EP, da se novčana kazna za FSS poveća sa 80.000 na 200.000 evra, potom da se koncidicioni trener Andreja Milutinović suspendije iz svih fudbalskih aktivnosti na fiksni period od pet godina (prvobitna odluka dve godine), uz zahtev FIFA da se ta suspenzija proširi na ceo svet.
 
Takođe, zatražio je da se mladi fudbaler Partizana Nikola Ninković suspenduje na naredne tri utakmice reprezentativne selekcije pod okriljem UEFA.
 
U petak će FSS u Nionu predstavljati generalni sekretar Zoran Laković i menadžer organizacije Zdravko Jokić. U međuvremenu, FSS je dostavio nove dokaze Komisiji za žalbe UEFA.
Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: