Vujošević: "Partizan i Zvezda da organizuju F4"

Nacionalni sport - Subota 26.01.2013 - 15:10

"Ako Partizan i Zvezda izbore plasman na završni turnir ABA lige, logično je da naš grad bude domaćin Fajnal fora. Dva kluba zajedno da ga organizuju", istakao trener crno-belih.

Dusko Vujosevic (foto:MN press) Dusko Vujosevic (foto:MN press)

 

"Ako dva predstavnika iz Beograda Partizan i Crvena zvezda budu učesnici F4 turnira, bilo bi logično da se on održi ovde. U tom slučaju organizacija bi bila u saradnji dva kluba. Kvalitet života u tim danima u Beogradu bi bio povećan zbog mogućnost gledanja takvih utakmica, a i šanse oba kluba bi bile veće za plasman u Evroligu", rekao je Duško Vujošević.
 
Gradonačelnik Beograda i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas dan ranije je izjavio da grad neće organizovati F4 turnir zbog velikih finansijskih troškova koje iziskuje takvo takmičenje.
 
Partizan mt:s trenutno zauzima treće mesto na tabeli ABA lige sa skorom 12-6, i u nedelju ga očekuje težak meč, gostovanje Radničkom u Kragujevcu, u okviru 19. kola.
 
"Ova utakmica je značajna za oba kluba, Radnički je opasniji na domaćem terenu nego u gostima. Imaju sve atribute domaće ekipe, tri igrača koji dobro šutiraju trojke, ali i dosta lažnih četvorki i petica, koji se izvlače i šutiraju sa distance. Verujemo u svoj rad, borićemo se za svaku loptu i nećemo biti ekipa koja manje želi pobedu", poručio je Vujošević. 
 
Težak meč protiv Kragujevčana očekuje i krilo Partizana Marko Čakarević.
 
"Ovo će biti teško gostovanje, svaka utakmica nam je kvalifikaciona za Evroligu i pobeda nam donosi dosta. Radnički je težak domaćin i retko gubi na svom terenu", rekao je Čakarević uoči meča u Kragujevcu, koja se igra u nedelju od 20.30 časova u hali "Jezero".
 
Trener Partizana je prokomentarisao i da zbog pravila da svaka ekipa može da prijavi četiri strana košarkaša Francuz Žofri Lovernj najverovatnije neće igrati na završnici Kupa Radivoja Koraća, od 7. do 10. februara u Kragujevcu.
 
"Zadovoljan sam angažovanjem i ponašanjem cele ekipe, a to ne može da opstane ako neko nema veliku želju, posvećenost i rad. Lovrenj je došao u momentu kada se igraju najvažnije utakmice, pokazao je čvrstinu, veliku volju i spremnost za rad, ali još je rano da dajemo bilo kakve prognoze", dodao je Vujošević.
mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: