LE: Azar spasio Čelsi, Matić "overio" Bajer

Svetski sport - Petak 22.02.2013 - 08:40

Praška Sparta bila na pragu produžetaka na Stamford Bridžu. Prošli Benfika, Bordo, Anži, Fenerbahče... Umalo podvig Liverpula protiv Zenita. Vodila je Sparta 1:0 praktično celu revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope.

Samo sudijska nadoknada vremena delila je Čehe od iznenađujućeg ishoda regularnih 90 minuta i ulaska u produžetke, ali se Čelsiju isplatila totalna ofanziva.

Eden Azar, koji je počeo meč na klupi, sjajnim driblinzima je pronašao put do kaznenog prostora i onda iskosa sa leve strane efektnim udarcem pogodio bliži gornji ugao golmana Vaclika - 1:1!

Najbolje prilike pre toga je propustio Fernando Tores, Ramireš je pogodio stativu, ali je i Sparta imala nekoliko opasnih kontri...

"Plavce" u sledećoj rundi očekuje Steaua, koja je u Bukureštu anulirala 0:2 iz Amsterdama i "izbacila" Ajaks boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Ako su Čelsi i Totenhem otišli dalje golovima u samom finišu, Liverpulu sreća nije bila saveznik, a objektivno je zaslužio da igra osminu finala.

Hulk je posle greške Karagera doveo Zenit u ukupno vođstvo od 3:0, računajući 2:0 iz Sankt Peterburga, ali Liverpulu nije bilo ni na kraj pameti da odustane pred punim Enfildom.

Luis Suarez dva puta je matirao Malafejeva iz slobodnih udaraca, strelac je bio i Džo Alen, tako da je prvak Rusije u poslednjih pola sata branio prolaz na osnovu gola postignutog u gostima.

Menadžer Brendan Rodžers možda je odmogao sopstvenom timu, obavljanjem dve izmene posle trećeg pogotka (Asaidi i Šelvi umesto Alena i Hendersona), mada je i sa njima bilo dovoljno šansi za trijumf.

Odbrani Zenita od 84. minuta je pomogao mladi reprezentativac Srbije Milan Rodić, kome je to bio debi posle januarskog prelaska iz OFK Beograda.

Nemanja Matić potvrdio je dobru formu pobedonosnim golom u susretu Benfike i Bajera.

Njegov tim je i sa 1:1 išao dalje, pošto je u Leverkuzenu slavio minimalnu pobedu, ali je srpski "vezista" pogodio mrežu glavom na centaršut Salvija i otklonio sve dileme.

Prethodno je Ola Džon doveo "orlove" u vođstvo majstorskim udarcem iskosa u suprotne rašlje, a Andre Šurle izjednačio takođe lepim volejom.

Bordou je 1:0 bilo dovoljno da eliminiše kijevski Dinamo, kao i Fenerbahčeu u duelu sa BATE Borisovim.

Od velikih imena ispali su još Olimpijakos i Napoli, ali to se i očekivalo posle prvih utakmica sa Levanteom, odnosno Plzenom.

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: