Najgledaniji sportski događaj na planeti

Svetski sport - Nedelja 03.02.2013 - 20:14

Pred nama je 47. Superboul u kojem se sastaju San Francisko 49ersi i Baltimor Rejvensi, u nedelju veče, pola sata posle ponoći u Nju Orleansu.

 

 

Rejvensi se nadaju tek drugoj tituli u svojoj istoriji, kojom bi se Rej Luis oprostio od NFL-a, dok Najnersi vrebaju šestu u isto toliko finala, ali prvu od 1995. godine.
 
Baltimor se tokom sezone mučio sa povredama ključnih igrača odbrane, ali je Džim Koldvel preporodio napad. San Francisko je napravio rokadu kvorterbeka u sred sezone, što je Kolin Kepernik iskoristio maestralno.
 
Džon i Džim Harbro su prva braća koja će kao treneri voditi rivale u Superboulu. Okršaj u Nju Orleansu će biti duel dve moćne odbrane, ali i dva kvorterbeka koji su sposobni za velika dela. 
 
Džim nikada tokom 15-godišnje karijere nije igrao u Superboulu. Predvodio je Najnerse do skora 13-4-1 ove sezone, i koraka dalje u odnosu na prethodnu kada su ih u finalu konferencije zaustavili kasniji šampioni Džajantsi sa 20:17, posle produžetka u Njujorku. 
 
"Mislim da je to i blagoslov i kletva. Blagoslov jer je što je to tim mog brata, i moj bivši pa je i lično. Kletva je jer jer samo jedan brat može da osvoji Superboul. Ali svaki momenat tokom kojeg se priča o Džonu i meni, je trenutak manje u kojem se priča o igračima", rekao je Džim. 
 
Džon je sa Rejvensima ostvario 13-6 ove sezone i prvi put od 2001. godine, a tek drugi u istoriji, doveo ih do finala. Pre 12 godina su u Superboulu deklasirali pomenute Džajantse 34:7. 
 
"Volim da čitam istoriju, mislim da je to veoma poučno. Ali, iako ćemo mi ovde uraditi veliku stvar, nije baš kao da Frenklin Ruzvelt i Vinston Čerčil rade nešto", pokušao je da smanji naboj Džon. 
 
Najnersi su slavili u svakom od prethodnih pet Superboula, a ako nastave perfektan niz izjednačiće se sa Pitsburg Stipersima sa rekordnih šest titula. Rejvensi su samo jednom igrali i slavili pre 12 godina.
B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: