Tomović: Inter se raspada kao ekipa

Svetski sport - Utorak 19.02.2013 - 12:47

Neverovatno je kako izgledaju i kako deluju. Jedino Kuzmanović trči, trudi se - kaže defanzivac Fiorentine posle ubedljivog trijumfa protiv „neroazura“

 

Srpski reprezentativac Nenad Tomović ni juče, dan posle derbija Fiorentina - Inter(4:1) nije mogao čudu da se načudi. Pitaćete, kojem čudu? Tražili ste, čitajte...
 
- Ovo je prosto neverovatno - komentariše Tomović za „Sport”.
 
Šta je neverovatno, ubedljiva pobeda Fiorentine ili nešto drugo?
 
- Ma, neverovatno je kako izgledaju i kako deluju igrači Intera. Utisak je, dakle, da su debeli, nespremni, utisak je da se Inter raspada kao ekipa. Jedino Kuzmanović trči, trudi se... Tvrdim da niko na tribinama stadiona u Firenci nije očekivao da će na delu videti takav Inter. Šta tek mi, koji smo bili na terenu, da kažemo?! Nikad lakše nismo došli do celog plena. Ko je uopšte mogao i smeo da pretpostavi da će se sad pričati kako smo, bez po muke, razneli goste iz Milana?! Istina je jedna, ona je, zaista, porazna za veliki Inter i ohrabrujuća za Fiorentinu. Posle ovoga što se desilo minulog vikenda, Fiorentina je sve bliža Evropi, a da li će kročiti u najelitnije takmičenje ostavimo vremenu da presudi. U klubu, ipak, da se razumemo do kraja, niko ne bi imao ništa protiv i u slučaju da se plasiramo u Ligu Evrope.
 
Ljajić i Jovetić su razmontirali Inter?
 
- Po dva lepa pogotka, od kojih je, svakako, najlepši onaj Jovetićev za 2:0, kada je prihvatio loptu na 16 metara, okrenuo se i šutirao, neodbranjivo, u dalji ugao. Drago mi je zbog obojice, nikada, recimo, nisam video Ljajića u takvom svetlu, njegova kreacija u susretu sa Interom je sigurno ponajbolja od kako ga gledam. Što se Jovetića tiče, bio je u maloj krizi, golovi su mu bili potrebni, kada je bilo najvažnije on ih je i dao, svaka čast majstore!
 
Kad već hvalite, onda, zasigurno, ima komlimenata i za Stefana Savića?
 
- Naravno. Savić je nezamenjiv, neprelazan u odbrani, suvo zlato ekipe.
 
Hoćete li i sebe da hvalite?
 
- Ostavljam to treneru, članovima rukovodstva i navijačima - nasmejao se Tomović.
 
Dobili ste novu ulogu?
 
- Trener Vićenco Montela je prvi put pribegao fomaciji u kojoj su četvorica pozadi, pojavio sam se na poziciji desnog beka, sve to zbog činjenice da Inter napada sa trojicom, da Kasano sa leve strane ulazi u sredinu... Ne volim to mesto, ali, bogami, dobro sam se snašao. U sledećem meču, na gostovanju Bolonji, nadam se da će sve biti po starom - zaključio je Nenad Tomović, defanzivac Fiorentine.
 
ČASTI I DIEGO DELA VALE
Kad se na kolena baci Inter, onda to, po logici stvari, zaslužuje i posebnu nagradu.
- Gazda Diego Dela Vale se retko pojavljuje u klupskoj svlačionici, meč sa Interom bio mu je tek drugi u ovoj sezoni, posetio nas je najpre u karantinu, zatim je navratio i posle utakmice, obećao je premiju, nije rekao iznos, no, nema dileme da će svi biti zadovoljni - otkrio je Tomović.
Novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: