Utakmica će pokazati zrelost Hrvata

Svetski sport - Sreda 13.02.2013 - 12:10

Bahato je i primitivno očekivati da te neko poštuje ako ti nemaš poštovanja – kaže nekadašnji reprezentativac Hrvatske

 

BIO je sjajan igrač, a izgleda da ni sa perom ne stoji loše. Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić napisao je vrlo zanimljivu uvertiru za meč „vatrenih“ i Srbije u svojoj redovnoj kolumni za sajt „Igralište“.
 
- Tog dana ću biti poprilično žalostan, jer uviđam da samo Srbija može spasiti hrvatski fudbal. Kakav apsurd! Samo Srbija može da mobiliše sve navijačke grupe, dolazak Srbije može da ispuni stadion „Maksimir“ do poslednjeg mesta, a za sve druge atraktivne protivnike nisam siguran...
 
- Čudno je to, ova utakmica će biti interpretirana na sto i jedan način. Vratiće nas u prošlost, iako za tim nema potrebe, jer mi ionako živimo u prošlosti. Otvoriće se stare rane koje nikad nisu ni zarasle. Iskreno, malo me je strah da će sve biti važnije od fudbala. Upamtite jednu vrlo bitnu stvar: fudbal ne poznaje granice. Fudbal nema ništa sa politikom. Sport uopšte nema dodirnih tačaka sa politikom, bez obzira na to kako se neko trudio da bude obrnuto... Tog dana prepuni „Maksimir“ bi trebalo da dočeka reprezentaciju Srbije kao svakog drugog protivnika, sa respektom i poštovanjem!
 
- Biće to pravi test za sve nas, biće to dan kada ćemo sigurno spoznati koliko smo sazreli i kao nacija. Znam o čemu govorim, jer sam i sam igrao dve kvalifikacione utakmice protiv reprezentacije Srbije. Oba susreta su se završila nerešeno... Što se tiče onoga van terena, naslušao sam se i nagledao svakakvih gadosti sa obe strane... Nadam se i verujem da smo ipak nešto zreliji i pitam se zašto ne bismo upravo mi bili primer drugima? Zašto mi ne bismo bili promena kakvu očekujemo od drugih?
 
- Ovo sve pišem jer sam poprilično siguran da će dole na terenu biti sve u granicama sporta, ali na tribinama i oko njih - nisam siguran...
 
- Respekt prema svakom protivniku, jer to je ono što i mi očekujemo od drugih. Bahato je i primitivno očekivati da te neko poštuje ako ti nemaš poštovanja. Respektuj druge i bićeš respektovan - piše u kolumni za „Igralište“ Mario Stanić.
Novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: