Za čistije Vranje: Komrad nabavio DVA SPECIJALNA VOZILA (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 26.02.2020 - 14:53

Javno komunalno preduzeće "Komrad" održalo je javnu prezentaciju novih, specijalizovanih vozila za čišćenje, na lokaciji polupodzemnih kontejnera kod Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju.

"Nova vozila, osim doprinosa čistijem gradu, donose i znatne uštede" FOTO: G.Mitić/OK Radio
Nova, specijalizovana vozila, zajedno sa postavljanjem polupodzemnih kontejnera u gradu, koštaju oko 200.000 evra, rečeno je na prezentaciji.
 
Nabavka ovih vozila veoma je bitna za preduzeće, ali, osim doprinosa čistijem gradu, donosi i znatne uštede, istakao je direktor "Komrada", Zoran Dimitrijević.
 
- Prvo vozilo je autosmećar, specijalizovani kamion sa "radnom rukom" koje je nabavljeno u januaru, a drugo je "čistilica", vozilo koje Vranje nije imalo duže vreme, a dobijeno je pre desetak dana.
 
Savremeni vozni park će doprineti poboljšanju usluga koje pružamo građanima i smatram da nijedna lokalna samouprava u Srbiji, osim velikih gradova, nije na ovaj način osavremenila svoj vozni park - ocenio je Dimitrijević.
 
Deponija "Meteris" pokraj Vranja je popunjena i plan je da se krene u izgradnju nove, regionalne deponije, koja će biti finansirana u projektu koji realizuju nemačka razvojna banka KfW i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
- Usvajaju se međuopštinski sporazumi lokalnih samouprava čime se planira dobijanje novog deponijskog kapaciteta, odnosno proširenje postojećeg, koji će prerasti u Regionalni centar za upravljanje otpadom.
 
Taj projekat koji će, osim u Vranju, biti realizovan i u Kruševcu, ukupne je vrednosti od 33 miliona evra.
 
Za mesec dana bi trebalo da dobijemo dozolu, a na skupštinskom zasedanju u četvrtak nas očekuje usvajanje odluke o izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Meteris" Vranje - najavila je Nela Cvetković.
 
Tokom sledećeg meseca se očekuje i izrada idejnog rešenja sa svim postojećim pratećim sadržajima, dodala je ona.
 
Vesna Stefanović, rukovodilac operativnih poslovnih jedinica u Komradu, najavila je do krajagodine nabavku još dvadesetak polupodzemnih kontejnera na još pet lokacija, pretežno na periferiji grada.
 
Novonabavljena "čistilica" rešavaće problem nanosa rizle i peska u zimskom periodu, dodala je Stefanovićeva.
 
- Na ovaj način pokrićemo više od 300.000 kvadrata ulica i javnih površina u gradu što nam daje prostor da ljudstvo angažujemo na drugim lokacijama kako bismo grad učinili čistijim, lepšim i urednijim u susret predstojećim praznicima - kazala je ona.
 
Vladimir Simonović, tehnički rukovodilac u Komradu, apelovao je na građane Vranja da povedu računa o tome gde odlažu smeće, odnosno da to ne čine ostavljajući ga pored, već  u kontejnere, kako bi "Komradu" olakšali posao.

Foto Galerija

Nova, specijalna vozila Komrada za čistiji grad

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: